Hírek

02 máj
Járműmérnök-hallgatóknak tartott képzést a BMW
Befejeződött a Debreceni Egyetem Műszaki Kar járműmérnöki alapképzés járműgyártás szakirányos hallgatók első csoportjának oktatása a BMW Group Gyár Debrecen Képzési Központjában. A résztvevők egyebek mellett a tervezéssel, a forgácsolással, a lemezmegmunkálással, illetve a részegységek szét- és összeszerelésével ismerkedtek meg.
02 máj
Food Day – Ízek és kultúrák egy helyen
Előételnek kínai jiaozi, főételnek a Srí-lankai konyhából egy pol roti lunu mirisszel vagy egy tunéziai fogás, a phat kaphrao, desszertnek pedig bibingka a Fülöp-szigetekről. Egyebek mellett ezeket az ételeket is megkóstolhatják az érdeklődők az idei Food Day-en. Május 3-án, pénteken a Nagyerdei Stadion északi kapujánál, a Hall előtti téren harminc csapat csaknem száz fogása közül válogathatnak az idén immár 17. alkalommal megrendezett gasztronómiai eseményen.
30 ápr
Tudományos tevékenységükről számoltak be a hallgatók
Huszadik alkalommal rendezte meg a Debreceni Egyetem Sántha Kálmán Szakkollégiuma a Tudományos Kerekasztalt. A hétvégi programon negyven hallgató mutatta be orvos- és egészségtudományi kutatásait a Learning Centerben.
30 ápr
Megújult ösztöndíjprogram a legjobbaknak
Új, Egyetemi Kutatói Ösztöndíj Program (EKÖP) néven folytatódik az eddigi Új Nemzeti Kiválóság Program (ÚNKP). Fontos változás, hogy a pályázatot az egyetem hirdeti meg és az ösztöndíjak odaítéléséről is intézményi szinten születik döntés.
29 ápr
Arany minősítést kapott a Debreceni Egyetem
Egyetlen magyar felsőoktatási intézményként nyerte el a FISU Healthy Campus programjának arany minősítését a Debreceni Egyetem. A nemzetközi listán szereplő 137 felsőoktatási intézményből mindössze tíz rendelkezik hasonló besorolással.
26 ápr
TTK Szakmai Nap: összekapcsolták a hallgatókat és a vállalatokat
Mintegy ezer hallgató és harminckét vállalati partner részvételével rendezett Szakmai Napot a Debreceni Egyetem Természettudományi és Technológiai Kara. A diákok megismerhették a TTK-val kapcsolatban álló cégek profilját, követelményrendszerét, az általuk kínált karrierlehetőségeket. Most először angol nyelvű szekcióval is készültek a szervezők.
26 ápr
Színpadon a szlavisztikai színtársulat
Tolsztoj Anna Karenyina című regényadaptációját vitték színre nagy sikerrel a Debreceni Egyetem (DE) Bölcsészettudományi Kar (BTK) Szlavisztikai Intézetének hallgatói a Zeneművészeti Kar Liszt termében. Az április 24-i előadást az intézet docense, Molnár Angelika rendezte.
25 ápr
Karriernap az Angol-Amerikai Intézetben
Pályafutásuk bemutatásával ismertették a munkaerőpiaci lehetőségeket az intézmény egykori diákjai szerdán a Debreceni Egyetemen. A karriernapot a jelenleg itt tanuló magyar és külföldi hallgatók számára rendezte az angol szakhét keretében közösen a Bölcsészettudományi Kar Angol-Amerikai Intézete és a Debrecen BSC Kerekasztal.
24 ápr
Közös mozgással töltődtek fel a hallgatók
Több mint háromszáz hallgató sportolt együtt a Debreceni Egyetem Sporttudományi Koordinációs Intézetének (DESKI) szervezésében megvalósult Body & Mind rendezvényen kedd este a DESOK-ban. Először az aerobik, majd a spine up és a stretching volt a középpontban.
24 ápr
Az ország legjobbjai között a ZK tehetségei
Kiválóan szerepeltek a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kar Szolfézs-Zeneelmélet, Karvezetés Tanszék hallgatói a Zeneakadémián rendezett Fiatal Karvezetők Országos Versenyén. A ZK diákjai mindketten döntőbe jutottak, majd első és harmadik helyezést értek el az ország legjobbjait felvonultató mezőnyben.

Oldalak